المقادير:
1 كيلو صدور فراخ مخلية
1 بصلة صغيرة مفرومة
½ م ص ثوم مفروم
1 م ص ملح
½ م ص فلفل اسود
¼ م ص قرفة ناعمة
½ م ص سماق
1 ثمرة بطاطس متوسطة مقشرة مسلوقة و ومهروسة جيدا
1 بيضة
خلطة بانيه للتغطية ( مقادير خلطة البانيه موجودة فى وصفة الفراخ البانيه )
زيت للقلى
الطريقة:
تنقع صدور الفراخ فى ماء و خل لمدة 10 دقائق ثم تشطف و تصفى
تفرم الفراخ و تتبل بالبصل و الثوم و التوابل
تضاف البطاطس المهروسة و البيضة و تعجن جيدا
تغطى و توضع فى الثلاجة لمدة ساعة
توضع قطعة من الفراخ بين ورقتين خبيز و تبطط قليلا
تقطع بقطاعة صغيرة و توضع فى خلطة البانيه
تقلى فى الزيت على نار متوسطة حتى تحمر و تقدم
و بالهنا و الشفا
تعليقات
إرسال تعليق