هذا المقدار يكفى لعمل 12 قطعة متوسطة
المقادير:
3/4 cup دقيق ارزناعم
1/4 cup دقيق ذرة
1/4 cup دقيق الارز اللزق
1/2 cup دقيق التابيوكا
1/4 cup نشا ذرة
¼ cup سمن
2 م ص صمغ الزانثان
3 م ص بيكنج باودر
2 بيضة ( يستخدم ½ 1 بيضة فى العجينة و ½ بيضة تحجز لدهان الوجه )
من 1 الى 1/4 1 cup لبن ساخن حسب الحاجة
½ م ص ملح
1 م ك سمن لدهان الكرواسون قبل الحشو
الدهان:
يضرب نصف البيضة المتبقية مع 1 م ك لبن حليب و ربع م ص فانيليا
الطريقة :
ينخل الدقيق كله مع البيكنج باودر و صمغ الزانثان و الملح
تضاف مقدار السمن ( ¼ cup ) و تفرك بالاصابع حتى تختفى السمن
يضرب البيض قليلا و يضاف على خليط الدقيق و السمن
يضاف اللبن الساخن تدريجيا مع التقليب بملعقة خشب حتى تتماسك العجينة
تغطى و تترك 10 دقائق لترتاح
تقسم العجينة الى 3 اقسام
يرش شوية دقيق على الرخامة و توضع القسم الاول من العجينة و يرش بالدقيق
تفرد العجينة بالنشابة على شكل دائرة
تقسم الدائرة الى اربع اقسام بالسكينة لتكون 4 مثلثات
تدهن المثلثات بالسمن ( من مقدار 1 م ك سمن )
يترك سادة او يوضع الحشو ( جبنة او شيكولاتة او كاسترد سميك او حسب الرغبة)
يبرم المثلث من القاعدة العريضة الى الطرف
تثنى الاطراف قليلا
يدهن بخليط البيض و اللبن
تكرر الخطوات السابقة مع العجينة المتبقية
يوضع فى فرن حارسبق تسخينه حتى تحمر و تقدم
الكرواسون بالجبنة :
يحشى بالجبنة المبشورة و يرش بالجبنة المبشورة و الزعتر بعد دهان الوجه بالبيض
الكرواسون بالشيكولاتة:
يحشى بالشيكولاتة المبشورة و يجمل بخطوط الشيكولاتة بعد الخبز و بعد ان يبرد
الكرواسون باللوز:
يحشى بكاسترد الفانيليا السميك او يترك سادة و يوضع على الوجه لوز مجروش و يدخل الفرن و بعد ان يبرد يرش بالسكر البودرة
و بالهنا و الشفا
بجدتسلم اديكى وجزاكى اللة كل خير 0(ولو سمحتي ممكن تبعتيلى رقم الموبيل)
ردحذفتسلمى بس سامحينى مش حاقدر انشر رقم الموبايل على المدونة ممكن تبعتيلى على الايميل المذكور فى اعلى المدونة فى فقرة من انا بياناتك و انا اتصل بيكى او ابعتلك رقم موبايلى
ردحذف