هذا المقدار يكفى لعمل من 6 الى 8 كاسات حسب حجم الكاسة
انا باستعمل الملاعق المكاييل ( ا م ك = 15 جم ، 1 م ص = 5 جم ، ½ م ص = ½ 2 جم )
المقادير:
½ 5 cup لبن حليب
1 cup سكر ( وممكن اللى بيحب السكر قليل ينقص كمية السكر )
6 م ك كاكاو نسكويك
225 جم شيكولاتة مطبخ محلاه
½ م ص قرفة ناعمة
6 م ك كورن فلاور
الطريقة:
يوضع اللبن ( 5 cup فقط) مع الكاكاو و القرفة و الشيكولاتة على النار
لما يسخن اللبن نضيف السكر
يذاب الكورن فلاور فى ½ cup اللبن المتبقى البارد طبعا
عندما يبدأ خليط اللبن و الشيكولاتة فى الغليان نضيف اللبن المذاب فيه الكورن فلاور تدريجيا مع التقليب الجيد حتى نصل الى الثخانة المطلوبة
يترك البودنج على نار هادئة لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر
يغرف فى الكاسات و يوضع فى الثلاجة حتى يبرد
بعد ان يبرد يجمل بالشيكولاتة المبشورة او وردات الكريم شانتيه
و بالهنا و الشفا
تعليقات
إرسال تعليق