المقادير:
3 ورقات رقاق خالى من الجلوتين
من 5 -6 كوب لبن حليب ( حسب الرغبة فى سيولة اللبن انا باحب اللبن كتير فباستعمل 6 كوب )
من 1 - ¼ 1 كوب سكر (حسب الرغبة)
1 م ص قرفة ناعمة
2 م ك بندق مجروش
2 م ك زبيب
2 م ك قشطة ( و ممكن الاستغناء عنها خاصة لو بنستعمل اللبن الحليب اللى بقشطته )
الطريقة:
يفتت ورق الرقاق و يوضع فى برام فخار او اى نوع اخر
يضاف البندق و الزبيب و القرفة على الرقاق
يوضع اللبن على النار حتى يغلى و يحلى بالسكر
يوضع اللبن المحلى على الرقاق
توزع القشطة على السطح
توضع فى فرن حامى سبق تسخينه لمدة ¼ ساعة تقريبا او حتى تحمر
بعد ان تخرج من الفرن تترك 10 دقائق حتى تهدأ و تقدم
و بالهنا و الشفا
تعليقات
إرسال تعليق