* النوع دة من العيش بيبقى روعة فور خروجه من الفرن *و لتسخينه يفضل وضعه فى اليكروويف ان وجد
المقادير:
150 جم دقيق ذرة ناعم جدا ( و لو الدقيق اللى بتستعمليه خشن انخليه بمنخل حرير)
350 جم دقيق ارز ناعم برده
3 ملاعق كبيرة كورن فلاور
11/2 ملعق صغيرة ملح
1 ثمرة بطاطس كبيرة مسلوقة و مهروس كويس جدا
30 جم سكر
16 جم صمغ الزانثان( و لو مش عندك ممكن تجيبى من عند العطار الصمغ العربى و تطحنيه و تستعمليه بداله)
خليط الخميرة(12 جم خميرة جافة +30 جم سكر+ 100 مل ماء دافئ يخلطوا مع بعض و يتركوا ليخمروا 10 دقائق)
3 صفار بيضة مضروب جيدا
3 بياض بيضة مضروب مع ذرة ملح حتى يصير كالمارنج
3 ملعقة كبيرة زيت زيتون او ذرة ماء دافئ للعجن ( من 260 -400 مل حسب الحاجة)
الطريقة:
توضع كل المكونات الجافة فى العجان بعد نخلهم
يضاف البطاطس المهروسة و صفار البيض و يعجن
يضاف الزيت ثم 1/2 مقدار الماء الدافئ وخليط الخميرة اثناء الضرب
يضاف بياض البيض المخفوق تدريجيا اثناء الضرب
ثم يضاف باقى الماء تدريجيا حسب الاحتياج لتصبح عجينة متوسطة
تبلل الايدى بالماء و يتم تشكيلها برفق ثم توضع على صاج عليه ورق زبدة و يغطى و يترك فى مكان دافئ لمدة 30 دقيقة و مش اكتر من كدة
يدهن العيش بخليط من البيض المضروب مع اللبن و يخبز فى فرن حار جدا سبق تسخينة حتى يحمر وجهه (من 10-15 دقيقة تقريبا)
هذا المقدار يكفى لعمل من 13-15 قطعة و يفضل حفظه فى الفريزر و تسخينه قبل الاستعمال
و بالهنا و الشفا
المقادير:
150 جم دقيق ذرة ناعم جدا ( و لو الدقيق اللى بتستعمليه خشن انخليه بمنخل حرير)
350 جم دقيق ارز ناعم برده
3 ملاعق كبيرة كورن فلاور
11/2 ملعق صغيرة ملح
1 ثمرة بطاطس كبيرة مسلوقة و مهروس كويس جدا
30 جم سكر
16 جم صمغ الزانثان( و لو مش عندك ممكن تجيبى من عند العطار الصمغ العربى و تطحنيه و تستعمليه بداله)
خليط الخميرة(12 جم خميرة جافة +30 جم سكر+ 100 مل ماء دافئ يخلطوا مع بعض و يتركوا ليخمروا 10 دقائق)
3 صفار بيضة مضروب جيدا
3 بياض بيضة مضروب مع ذرة ملح حتى يصير كالمارنج
3 ملعقة كبيرة زيت زيتون او ذرة ماء دافئ للعجن ( من 260 -400 مل حسب الحاجة)
الطريقة:
توضع كل المكونات الجافة فى العجان بعد نخلهم
يضاف البطاطس المهروسة و صفار البيض و يعجن
يضاف الزيت ثم 1/2 مقدار الماء الدافئ وخليط الخميرة اثناء الضرب
يضاف بياض البيض المخفوق تدريجيا اثناء الضرب
ثم يضاف باقى الماء تدريجيا حسب الاحتياج لتصبح عجينة متوسطة
تبلل الايدى بالماء و يتم تشكيلها برفق ثم توضع على صاج عليه ورق زبدة و يغطى و يترك فى مكان دافئ لمدة 30 دقيقة و مش اكتر من كدة
يدهن العيش بخليط من البيض المضروب مع اللبن و يخبز فى فرن حار جدا سبق تسخينة حتى يحمر وجهه (من 10-15 دقيقة تقريبا)
هذا المقدار يكفى لعمل من 13-15 قطعة و يفضل حفظه فى الفريزر و تسخينه قبل الاستعمال
و بالهنا و الشفا
تعليقات
إرسال تعليق