المقادير:
¼ cup دقيق التابيوكا
¼ cup دقيق ذرة ناعم
¼ cup دقيق ارز
3 بيضة صغيرة
½ م ص فانيليا
4 م ك زيت عباد شمس او ذرة
1 م ص سكر
¼ م ص ملح
½ cup ماء
الطريقة:
يوضع الماء مع الزيت و الملح و السكر على النار حتى يغلى
بمجرد غليان الماء ترفع من على النار حتى لا يتبخر الماء و يضاف كل الدقيق بعد نخله دفعة واحدة مع التقليب الجيد حتى تتماسك و تصبح كالكرة
توضع مرة اخرى على النار مع التقليب الجيد لمدة 30 ثانية تقريبا و ترفع من على النار
تترك ربع ساعة لتهدأ
توضع فى العجان و تضاف بيضة بيضة بحيث تتشرب كل بيضة كويس اوى
نضيف الفانيليا ثم البيضة الثالثة بالتدريج ( علشان ممكن ما نحتاجش نحطها كلها لو لقينا العجينة خفت اوى) و تعجن جيدا
توضع العجينة فى كيس به قمع بلح الشام وتشكل عن طريق القمع فى الزيت مباشرة
يكون الزيت غزير و يقلى على نار متوسطة مع التقليب حتى يحمرمن جميع الجهات
يصفى من الزيت و يوضع فى شربات ثقيل جدا و يقلب فيه لمدة دقيقتين ثم يصفى من الشربات ويقدم
تعليقات
إرسال تعليق